Hevosten hyvinvointi

Hevosten ja ponien hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Terve hevonen on myös edellytys turvalliseen harrastamiseen.

MITEN TAKAAMME HEVOSTEMME HYVINVOINNIN?

-Hevosilla on päivittäin tarkat rutiinit. Heinäruokinta tapahtuu 4x päivässä, väkirehut aamuin illoin. Tämän lisäksi hevosia lisäjuotetaan mashin ja greenlinen avulla.

-Hevoset tarhaavat tuntipäivinä noin 7h, vapaapäivinä 12h. Välillä oikein huonojen kelien sattuessa hevoset voivat tulla aikaisemmin sisään.

-Suurin osa tuntihevosistamme tarhaa laumassa, osa yksin tai pareittain laumadynamiikan takia 

-Ponit ja hevoset tekevät tunteja pääsääntöisesti ma-la, jokaisella on vähintään yksi vapaapäivä viikossa.

-Hevoset tekevät pääsääntöisesti 1-2h päivässä, joskus maksimissaan 3h. Tällöin koitetaan huolehtia siitä, että vähintään yksi tunti olisi alkeis- tai jatkotunti, joka on hevoselle kevyttä työtä.

-Kesäisin hevoset pääsevät laiduntamaan ja saavat pitää kesälomaa

-Haluamme opettaa kaikkia oppilaitamme huolehtimaan hevosista hyvin, jonka takia meillä ratsastajat hoitavat hevoset aina ennen tuntia, sekä tunnin jälkeen (ellei hevonen ole valmiiksi edellisellä tunnilla, tai jatka)

-Oppilaidemme lisäksi hevosilla ja poneilla ratsastavat sännöllisesti ammattilaiset

-Kaikilla hevosilla ja poneilla on säännöllisesti kengitys, raspaus, rokotus ja madotus.

-Sairaat hevoset eivät kuulu tunneille, vaan ne viedään asianmukaisesti eläinlääkäriin, ja kuntoutetaan ammattilaisten antamien ohjeiden mukaisesti

-Hevosilla on niille sopivat varusteet, joiden sopivuutta tarkastetaan säännöllisin väliajoin

-Velvollisuutemme on opettaa kaikkia asiakkaitamme toimimaan hevosten edun mukaisesti. Arvostamme hevosystävällistä ja reilua kohtelua, ja ohjaamme ja opetamme kaikkia toimimaan siten.