Opettajat ja henkilökunta

Maarit "Repe" Suortti

Olen Maarit ”Repe” Suortti, ratsastuksen mastertason opettaja ja fysioterapeutti AMK. Intohimoni on auttaa sekä ratsastajaa että ratsukkoa yhdessä kohti entistä sujuvampaa ja tasapainoisempaa suoritusta – oli kyse kilparatsastuksesta taikka harrastamisesta.

Pitkän opetusurani aikana olen opettanut ja valmentanut ratsukoita niin ratsastuskouluissa kuin yksityisestikin. Oman aktiivisen ratsastusurani aikana minulle karttui runsaasti kokemusta niin erilaisten hevosten ratsutuksesta ja korjausratsastuksesta kuin käsittelystäkin. Kilpailin myös aktiivisesti este- ja kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla.

Omassa ratsastuksessani törmäsin, säännöllisestä valmentautumisesta huolimatta, ratkaisemattomiin istuntapulmiin. Näistä jäi kytemään kipinä ja halu ymmärtää ratsastajan istuntaa ja vaikuttamista – sekä auttaa ratsukoita istunta-asioiden kanssa eteenpäin. Hyvä perusratsastus on myös kaiken muun edistymisen pohja, siinä ilmenevät puutteet haittaavat usein myöhemminkin.

Vilma Pirttiniemi

Olen Vilma ja koulutukseltani ratsastuksenopettaja. Hevoset ovat kuuluneet elämääni jo nuoresta lähtien, ja onhan se ollut hienoa, että on saanut harrastuksestaan ammatin itselleen.


Minulle opettaminen ja ratsastaminen ovat aina kulkeneet käsi kädessä toistensa kanssa. Ja molemmat tukevat toisiaan hyvin. Nautin opettamisesta ja siitä, että ratsastajat huomaavat onnistuvansa ja kehittyvänsä. Olen opettajana iloinen ja kannustava, sekä sopivassa suhteessa napakka. Omaan pitkät hermot, joita on treenattu niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa.


Tulevaisuuden haaveissa on itsensä kehittämistä eteenpäin hevosalalla ja suunnitelmissa jossain vaiheessa master-tutkinnon suorittaminen oikean hetken osuessa kohdalle. Tässä lajissa hienointa on se, ettei koskaan ole valmis.

 

Tiiu Tiihonen

Olen Tiiu, tallin omistaja ja yrittäjä. Pääosin työni koostuu tallin päivittäisten asioiden hoitamisesta, tallin tekemisestä ja hallinnollisesta puolesta. Ratsastan myös usein tuntihevosiamme, joka on sekä mukavaa että hyödyllistä.

Aloitin ratsastuksen lapsena ja kävin ratsastuskoulussa 9- vuotiaaksi saakka, jolloin kiinnostuin jo esteratsastuksesta ja kilpailemisesta. Ratsastuksenopettajan ja vanhempieni tuella sain ensimmäisen oman ponini ja pääsin kilpailemaan ja treenaamaan koko ajan tavoitteellisemmin. Taustaani kuuluu hyvin vahvasti kilparatsastus, ja olen vuosien saatossa päässyt kilpailemaan hyvin lahjakkailla poneilla ja hevosilla. Parhaita saavutuksiani ovat SM- ja PM- mitalit, EM-edustus ja voitot ja sijoitukset 145cm tasolle saakka. 

Parasta tämän hetkisessä työssäni on ehdottomasti hevosten kanssa oleminen. Jokainen meidän hevonen on minulle tärkeä, ja teemme muun henkilökunnan kanssa päivittäin paljon töitä hevosten hyvinvoinnin eteen. Toisena mukavana asiana on tietysti meidän asiakkaat, ja on ilo nähdä asiakkaiden onnistuvan ja kokevan mukavia hetkiä hevosten kanssa. Tulevaisuudessa toivon toiminnan laajenevan, kuitenkin säilyttäen saman mukavan ilmapiirin ja arvomaailman.